| |

Energie besparen eerste prioriteit

Het duurzaamheids initiatief Paasberg Wellenstein heeft contact gehad met de gemeente Arnhem over de timing van de in onze buurt te nemen maatregelen.

Daaruit wordt duidelijk dat Arnhem er op inzet om de nieuwere wijken eerder van het gas te halen omdat huizen daar vaak beter geisoleerd zijn. En hoe beter de isolatie, hoe geschikter woningen zijn voor alternatieve energie-oplossingen.

Voordat je energie gaat besparen is het verstandig te weten hoe je woning ervoor staat. Check dus eerst de isolatie van je woning. Veel mensen hebben het idee dat hun woning goed is geïsoleerd, terwijl dat in de praktijk nogal eens tegenvalt. Via het Energie Loket Midden Gelderland (ELMG) kun je samen met een aantal buren een gratis warmtescan aanvragen zodat je kunt bepalen waar warmte lekt uit jouw huis. Je hebt dan een beter idee waar je het beste kunt beginnen. Laat je individueel je huis scannen, dan zijn de kosten  € 115,00, dus de moeite waard even wat af te stemmen met wat buren.

Wil je een volgende stap zetten maar weet je desondanks niet waar te beginnen, vraag dan een gratis woonwensencan aan. Er komt dan een woonwensencoach langs, die meeloopt door jouw huis voor meer veiligheid, comfort en gezondheid. En niet te vergeten energiebesparing!

Vergelijkbare berichten