Groen

Wil je je woonplek ook groener maken? Leuk wij ook! We zijn bezig met verschillende dingen. Kijk wat je ook zou willen doen met vergroenen. Je kunt het zelf doen maar ook samen met je buren. Of heb je ideeën? Mail ons.
Sedumdaken

Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en kan verkoelend werken in de zomer. Omdat je zorgt voor meer groen in je buurt draag je met planten op je dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Ontdek meer voordelen en check of je dak geschikt is. Wist je dat je soms subsidie kunt krijgen voor een groen dak?

Een aantal gemeenten en waterschappen geeft subsidie als huiseigenaren een sedumdak (met vetkruid) of daktuin willen aanleggen. Dat heeft alles te maken met de toenemende wateroverlast waarmee Nederland te maken heeft, onder invloed van klimaatverandering. Riolen kunnen de aanhoudende hoosbuien niet altijd aan.


Duurzaam Paasberg en sedumdaken

Duurzaam Paasberg organiseert elk jaar een actie om gezamenlijk sedumdaken in te kopen. Heb je interesse? Meld je hieronder dan aan (n.b.


The form you have selected does not exist.Meer sedumdaken in Paasberg en Wellenstein

Duurzaam Paasberg heeft onlangs weer een gezamenlijke actie georganiseerd en 72 m2 groene daken in de wijk gerealiseerd. Kijk naar foto’s en een bericht van die dag.

Kijk voor meer info en tips op Milieucentraal

Naar Milieucentraal >

Meer bijen in je tuin

Bijen en hommels zijn belangrijk voor de natuur en ons voedsel. Ze bestuiven bloemen en gewassen en honingbijen maken honing. De laatste jaren sterven er meer bijen dan normaal. Met een bijen vriendelijke tuin help jij de bijen om te overleven.


Duurzaam Paasberg en bijen

Duurzaam Paasberg heeft enthousiaste bewoners die zich inzetten voor meer bijen in de wijk. Bijen hebben bloemenstraten nodig en daarom zijn ze samen met Bronbeek, bijenplanten gaan kweken. Deze planten worden dan in de tuinen gezet van onze straten zodat de bijen van plant naar plant kunnen vliegen.

Help je mee? Wil je ook je tuin bloemrijker maken?

Ik wil de bij helpen in onze wijk

Wil je ook graag meer bloemenplanten voor bijen in je tuin? Of help je het initiatief mee de bijenplanten te verdelen in je straat? Leuk! Meld je aan en we nemen contact met je op.

Meer over Arnhem Zoemt

Naar Arnhem Zoemt >

Jouw ideeën

Heb jij leuke ideeën voor een groenere wijk? Of heb je tips hoe je je tuin hebt vergroend? Deel het met ons en de wijk.


The form you have selected does not exist.