| | |

Een warmtescan laten maken

Ontdek hoe je energie en geld kunt besparen!


Er is veel belangstelling voor de komende warmtescans. Helaas zitten alle data vol. Volgend jaar worden er weer nieuwe warmtescans ingepland. Wij houden je op de hoogte.


Je hebt vast wel een plek in huis waar je niet graag zit. Omdat het daar tocht, of maar niet warm wil worden. Op de beelden van een warmtescan kan je precies zien waar jouw huis onnodig veel warmte verliest. Dat zijn vaak plekken waar isolatie ontbreekt en waar naden en kieren zitten. Maar er zijn ook plekken in huis waar warmte ontsnapt, zonder dat je het voelt of ziet.

Een warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale infraroodcamera. Met infrarood licht is goed te zien waar je in huis warmte verliest. Via het dak, de muren en de vloeren. De warmtebeelden laten je precies zien welke plekken zinvol zijn om (extra) te isoleren. En dat is vaak nodig. Want een gemiddeld huis heeft door slechte isolatie per jaar wel € 1.000 meer stookkosten.

Waar een warmtescan allemaal naar speurt? Naar dit bijvoorbeeld:
  • Ontbrekende isolatie
  • Natte of uitgezakte isolatie
  • Zwakke schakels in de gevel, het dak of de vloer
    (koudebruggen of bouwknopen noemen kenners dat)
  • Kieren, naden en gaten
  • Bouwgebreken
  • Lekkages

Duurzaam Paasberg organiseert samen met de gemeente (het Energie Loket) het maken van warmtescans. In 2021 zijn er al ca. 40 huizen gescand, en dit voorjaar staan er ruim 50 op de planning. De persoon die de warmtescan opnames maakt wordt begeleid door iemand van Duurzaam Paasberg. De resultaten worden met de bewoners gedeeld.

Interessant, ik meld me aan!


Wegens grote belangstelling zitten alle scandagen voor dit voorjaar (2022) vol. Hieronder kun je je aanmelden voor de volgende ronde, waarschijnlijk eind dit jaar of jan/feb/mrt 2023.

Leave this field blankAndere handige url’s

Energieloket Midden Gelderland – warmtescan wandeling

Energieloket Midden Gelderland is een initiatief van de gemeenten Rheden, Renkum, Rozendaal en Provincie Gelderland. Het energieloket helpt je met vragen over energiebesparing en verduurzaming van je woning of wijk. 

Vind een energieadviseur

Een website van Milieu Centraal (Rijksoverheid). Wil je energie besparen maar weet je niet goed hoe? Met welke maatregelen begin je en wat sluit het beste aan op jouw situatie? Je kunt daarvoor onafhankelijk advies vragen van een energieadviseur of bij een energieloket.

SlimmeBuur

Waar buren elkaar adviseren over energie besparen. Onafhankelijk advies over energie besparen in Arnhem


Vergelijkbare berichten