| | |

Laat gratis een warmtescan maken


De warmtescans voor najaar 2022 en voorjaar 2023 worden momenteel ingepland en uitgevoerd.


Update 10 dec 2022: Wegens het grote aantal aanmeldingen (een succes dus) is de aanmelding hiervoor nu gesloten.

Je hebt vast wel een plek in huis waar je niet graag zit. Omdat het daar tocht, of maar niet warm wil worden. Dat zijn vaak plekken waar isolatie ontbreekt of naden en kieren zitten. Maar er zijn ook plekken in huis waar warmte ontsnapt zonder dat je het voelt of ziet. Op de beelden van een warmtescan kan je precies zien waar jouw huis onnodig veel warmte verliest.

Een warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale infraroodcamera. Met infrarood licht is goed te zien waar je in huis warmte verliest. Via het dak, de muren en de vloeren. De warmtebeelden laten je precies zien welke plekken zinvol zijn om (extra) te isoleren. En dat is vaak nodig. Want een gemiddeld huis heeft door slechte isolatie per jaar wel € 1.000 meer stookkosten.

Waar een warmtescan allemaal naar speurt? Naar dit bijvoorbeeld:
  • Ontbrekende isolatie
  • Natte of uitgezakte isolatie
  • Zwakke schakels in de gevel, het dak of de vloer
    (koudebruggen of bouwknopen noemen kenners dat)
  • Kieren, naden en gaten
  • Bouwgebreken
  • Lekkages

Duurzaam Paasberg organiseert samen met de gemeente (het Energieloket) het maken van warmtescans. Er zijn eerder al ca. 100 huizen gescand. De persoon die de warmtescan opnames maakt wordt begeleid door iemand van Duurzaam Paasberg. De resultaten worden met de bewoners gedeeld.

Aanmelden voor de warmtescan is vanaf 10 dec. 2022 niet meer mogelijk, want we zitten vol!


Mocht je interesse hebben voor de volgende ronde, eind 2023/begin 2024 stuur dan een mail naar: info@duurzaampaasberg.nl
Andere handige url’s

Energieloket Midden Gelderland – warmtescan wandeling

Energieloket Midden Gelderland is een initiatief van de gemeenten Rheden, Renkum, Rozendaal en Provincie Gelderland. Het energieloket helpt je met vragen over energiebesparing en verduurzaming van je woning of wijk. 

Vind een energieadviseur

Een website van Milieu Centraal (Rijksoverheid). Wil je energie besparen maar weet je niet goed hoe? Met welke maatregelen begin je en wat sluit het beste aan op jouw situatie? Je kunt daarvoor onafhankelijk advies vragen van een energieadviseur of bij een energieloket.

SlimmeBuur

Waar buren elkaar adviseren over energie besparen. Onafhankelijk advies over energie besparen in Arnhem


Vergelijkbare berichten