vloerisolatie
| |

Vloer- en bodemisolatie

Wil je warme voeten, meer comfort in je huiskamer, overweeg dan vloerisolatie

Eind 2023 hebben ca. 20 wijkbewoners interesse getoond in de mogelijkheden van vloerisolatie bij een ondiepe kruipruimte. Een team van Duurzaam Paasberg heeft zich gestort op de details en gebruikte daarbij ook de ervaringen van 15 Paasbergbewoners die al isolatie hebben laten aanbrengen. We hebben de resultaten gepresenteerd op 6 maart tijdens een drukbezochte buurtbijeenkomst bij Oost Arnhem. Deze presentatie is onder aan dit artikel te bekijken en te downloaden.

De vloer isoleren kan op twee manieren:

  1. Vloerisolatie: Isolatie tegen de onderkant van de vloer
  2. Bodemisolatie: Isolatie op de bodem van de kruipruimte

Bij vloerisolatie zijn verschillende technieken inzetbaar, zoals het aanbrengen van schuim, of soorten folie of natuurlijke materialen tussen de balken. Bij bodemisolatie wordt veelal een laag van EPS parels/bolletjes aangebracht op de bodem. In de presentatie werden de voor- en nadelen van de verschillende vormen van isolatie toegelicht en kregen toehoorders informatie over kosten en aanbieders.

Vloerisolatie geeft een beter resultaat dan bodemisolatie, echter veel (grotere) leveranciers voeren dat niet uit in ondiepe kruipruimtes (< 50cm). 

Ben je geinteresseerd in een leverancier die wel vloerisolatie aanbrengt in ondiepe kruipruimtes, waarmee enige wijkbewoners al postieve ervaring hebben én die bewoners van onze wijk een korting geeft van 15%, stuur ons dan een mail op: info@duurzaampaasberg.nl

De grotere bedrijven bieden in ondiepe ruimtes wel bodemisolatie aan maar dat heeft een minder sterk isolatie effekt.

Vloerisolatie is comfort-verhogend omdat de vloer warmer aanvoelt; zonder isolatie verdwijnt 10-15 % van de warmte door de vloer. Het voorkomen van dit verlies levert ook een besparing op: bij een hoekhuis (ca. 40 m² vloer) is dat ca. 100-130 m³ aardgas. Bij een tarief van €1,20 per m3 is dat €120 tot €160 per jaar.

Hieronder de presentatie:Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van wat Duurzaam Paasberg doet?
Vul dan je gegevens in en meld je aan.

Een moment a.u.b.

Bedankt voor je aanmelding! We zetten je op de lijst!


Vergelijkbare berichten