| |

Gezamenlijke Inkoop zonnepanelen

Als lid van Duurzaam Paasberg heb ik het initiatief genomen om met buren zonnepanelen aan te schaffen. Het betreft bewoners van de Roemer Visscherstraat, lage nummers. Van de 8 benaderde huishoudens reageerden er 4 positief. Twee hebben het nog in overweging en oriënteren zich.

Er is een aantal offertes aangevraagd – voor meerdere woningen, bij meerdere aanbieders en voor 2 systemen tw. centrale omvormer en micro-omvormer per paneel.  Na een vergelijking is gekozen voor ATAMA uit Elst. Inmiddels zijn de 4 genoemde geïnteresseerden tot aanschaf overgegaan. Realisatie wordt nog in dit kwartaal voorzien.

Dit is een poging om laaghangend fruit te plukken op het gebied van overgang naar duurzame energie. Tot zover zijn wij tevreden met het resultaat.

Ook belangstelling? Er dient dan lokaal een initiatief door één van de inwoners te worden genomen. Eenieder kan dit starten. Duurzaam Paasberg wil graag adviseren. Dat kan bv. tijdens het Inspiratie Event op 12 september in Park Angerenstein.

Jan Wagenmakers
Roemer Visscherstraat 13.

Update sept. 2021

Inmiddels hebben van de 8 benaderde huishoudens 5 positief gereageerd. Één heeft het nog in overweging en oriënteert zich.

Er is een aantal offertes aangevraagd – voor meerdere woningen, bij meerdere aanbieders en voor 2 systemen. Na een vergelijking is gekozen voor ATAMA uit Elst. Na een schouw volgde een actuele offerte. Begin september 2021 werden de panelen gelegd, tot volle tevredenheid van de deelnemers.

Dit is een poging om laaghangend fruit te plukken. En zie, het is mogelijk.

Zoiets kunnen we allemaal. Er dient dan wel lokaal een initiatief te worden genomen. Eenieder kan dit starten. Dus wanneer jij zonnepanelen wilt aanschaffen, denk er dan eens over om dit met buren of kennissen in de wijk te doen. De burenkorting is best interessant.

ATAMA werd onze keuze. Maar i.p.v. direct leveranciers te benaderen kun je e.e.a. ook spelen via Rijn en IJssel Energie Coöperatie, REIJE. Deze coöperatie biedt ook “gezamenlijk inkopen” aan. Zij werken samen met ATAMA en twee andere aanbieders. Helaas zijn via die weg op dit moment niet alle zonnepanelen systemen aan te schaffen. Zo zit wat wij hebben gekozen niet in hun assortiment. Verder zijn er wat voorwaarden aan het lidmaatschap van deze coöperatie. Voor meer informatie over REIJE zie: rijnenijsselenergie.nl

Wij, de 5 deelnemers zijn zeer tevreden met het resultaat.

Vergelijkbare berichten