|

Informatieavond en VDP-ALV

Op dinsdag 16 april houdt Vereniging Duurzaam Paasberg (VDP) een informatieavond en haar eerste algemene ledenvergadering (ALV). Wijkbewoners zijn van harte welkom.

Afgelopen december is het initiatief Duurzaam Paasberg officieel een vereniging (VDP) geworden. De achtergrond hiervan vind je onderaan deze pagina. De eerste VDP ledenvergadering wordt gehouden op 16 april 2024 vanaf 20:00 uur in de kantine van Korfbalvereniging Oost Arnhem, Van Maerlantstraat 4.

We nodigen hiervoor ook graag niet-leden uit, zodat zij kennis kunnen maken met de activiteiten van de vereniging en het bestuur. Op deze avond word je ook geïnformeerd over energiegebruik in de wijk. Wil je ons ook steunen door lid te worden kijk dan hier.

Agenda (inloop vanaf 19:45u)

 1. 19:45u: Ontvangst met koffie en thee
 2. 20:00u: Opening, welkom, vaststellen agenda – 5 min
 3. Nieuws en mededelingen, recente ontwikkelingen – 5 min
 4. Verkiezing bestuur – 10 min
 5. De werkgroepen van de Vereniging Duurzaam Paasberg presenteren zich – 20 min
 6. Inhoudelijke voordracht over het energiegebruik in de wijk. – 20 min
 7. Rondvraag, volgende ALV, sluiting – 10 min
 8. Informeel bijeenzijn

We stellen je aanwezigheid bijzonder op prijs, graag tot 16 april!

Kandidaten VDP bestuur

Frans Dolmans

Frans Dolmans

Voorzitter (beoogd)

Frans is sinds de oprichting actief in de werkgroep BES van Duurzaam Paasberg. Hij is wiskundige en heeft jarenlang gewerkt als organisatieadviseur in de non-profitsector en als interimmanager in hogescholen en ROC’s. Frans is thans betrokken bij projecten rond duurzaamheid en circulariteit.
Frans wil zich vooral richten op de externe contacten en de interne dynamiek van de vereniging.

Joost Slooten

Frans Dolmans

Secretaris (beoogd)

Joost is mede-oprichter van het initiatief Duurzaam Paasberg. Hij werkt in het wereldwijde duurzaamheidsteam van advies- en ingenieursbedrijf Arcadis. Hij is lid van het activiteitenteam en actief als straatambassadeur en zal in het bestuur aanspreekpunt zijn voor de werkgroepen straatambassadeurs en communicatie.

René van Kessel

Frans Dolmans

Penningmeester a.i. (beoogd)

René is ruim een jaar lid van de werkgroep BES. Hij is opgeleid als econoom, was docent economie en wiskunde, rentmeester en jarenlang bestuurder in de corporatie- en zorgwereld.

Frans Dolmans

Algemeen bestuurslid (beoogd)

Jasper is sinds de oprichting actief bij Duurzaam Paasberg. Hij draagt vanuit aannemer Heijmans bij aan het uitbreiden en verduurzamen van de energienetten in Nederland. Jasper is lid van het activiteitenteam en aanspreekpunt voor ArnhemAan en het Aanjaagfonds van Gemeente Arnhem.

Waarom een Vereniging (VDP)? En wat doen we al?

Sinds de oprichting van Duurzaam Paasberg hebben we al veel gedaan om de energietransitie in de wijk te bevorderen. Zo geven we advies over isolatie, warmtescans, sedumdaken, elektrische deelauto’s en warmtepompen. Deze activiteiten zullen we met veel energie voortzetten. We oriënteren ons ook op gezamenlijke warmte- en elektriciteitsvoorzieningen voor de toekomst, en onderzoeken hiervoor scenario’s zoals bijv.een buurt energie systeem (BES). Daarnaast onderhouden we contacten met andere wijken, ontvangen we steun vanuit het Aanjaagfonds van Gemeente Arnhem en spreken we met de HAN over samenwerking. En zijn we aangesloten bij kennisnetwerken zoals Wijk van de Toekomst, EnergieSamen, HIER opgewekt, waar we kunnen leren van ervaringen elders in het land. We zijn trots op onze deskundige en betrokken actieve leden.

De overgang naar de vereniging is een logisch vervolg op eerdere activiteiten en het doel van Duurzaam Paasberg verandert hierdoor niet: We stimuleren de energietransitie onder de bewoners van Paasberg-Wellenstein en behartigen hun belangen op het gebied van duurzaamheid.

Echter externe partijen zoals gemeenten, fondsen, netwerkbeheerders, subsidiegevers en banken vragen om een meer formele status is besloten tot de oprichting van de vereniging. Daarnaast willen we hiermee de band met de wijkbewoners verstevigen.

VDP heeft enkele werkgroepen:
1. Het A-team: activiteitenteam dat zich richt op vermindering energieverbruik, besparingen, groen, zonnepanelen en deelauto’s en activiteiten coordineert. Henk Bohlander en Lars Birkholz  stimuleren dit in de rol van aanjager.
2. Het B-team (BES groep) dat zich richt op scenario’s voor toekomstige elektriciteit- en verwarmingsvoorzieningen.
3. Onze straatambassadeurs, die de contacten per straat onderhouden.
4. Communicatiegroep voor de interne, externe communicatie, mailings en website.

Zowel voor 3 en 4 zoeken we nog vrijwilligers! Stuur ons een mail als je hier iets over wilt weten: info@duurzaampaasberg.nl óf vul onderstaand groene blok in. We zoeken nog ambassadeurs voor:

 • Bronbeeklaan (even nummers)
 • Jac. van Looystraat
 • Jacques Perkstraat
 • Vondellaan laag (1-46)
 • Vosmaerstraat
 • Van Remagenlaan
 • Wellensteinlaan
 • Velperweg 172-196
 • Weg naar ’t Lange Water


Ik wil meer info over straatambassadeurs

Neem hierover s.v.p. contact met me op.

Een moment a.u.b.

Bedankt! We nemen contact met je op.Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van wat Duurzaam Paasberg doet?
Vul dan je gegevens in en meld je aan.

Een moment a.u.b.

Bedankt voor je aanmelding! We zetten je op de lijst!Vergelijkbare berichten