| | |

Een geslaagd ‘Inspiratie Event Duurzame Wijk’ 2021.

Angerenstein Toekomstbestendig en Duurzaam Paasberg organiseerden 12 september 2021 een inspiratie-event over duurzaam wonen in de wijk. Hieronder een impressie uit de activiteiten.

Een event voor en door buurtbewoners, mede mogelijk gemaakt door Arnhem Aan.

Inkoopactie groene daken.

Groene daken hebben veel voordelen. Heb je een (schuur-)dak dat groener kan kom dan naar het event voor meer informatie over de inkoopactie 

Gratis tuinadvies natuurvriendelijke tuin

Wil je minder stenen in je tuin, bij- en vlindervriendelijk tuinieren of weten hoe je regenwater op kan vangen? Expert bloemrijk en natuurvriendelijk tuinieren
Anthonetta van Bergenhenegouwen geeft advies in het park en een workshop. 

Proefritje elektrische deelauto

Angerenstein heeft inmiddels 2 aanbieders van deelauto’s. De Paasberg wil de belangstelling hiervoor peilen. Maak een proefritje in een elektrische deelauto en laat je informeren over het gebruik, de abonnementsvormen en kosten.

Help mee met een zwerfafval-opruimactie

De afvalrapers doen elke week hun best om de wijk schoon te houden en kunnen wel wat hulp gebruiken. Met een groepje gaan we de wijken in en de hotspots langs.

Klimaatgesprekken

Praktische handvatten nodig om de impact van je huishouden op het milieu te
verkleinen? Heb je soms het gevoel dat je alleen loopt te ploeteren en heb je het gevoel dat mensen met hele andere dingen bezig zijn dan met de urgentie van de klimaatcrisis?

Maak kennis met Klimaatgesprekken en leer alles over je eigen voetafdruk maar ook hoe om te gaan met de emoties die de klimaatcrisis oproept en heel belangrijk: het verdriet over de snel veranderende wereld bij andere mensen te herkennen en daarover in gesprek te gaan. Niemand wil een gesloopte planeet! 

Collectieve inkoop zonnepanelen en advies energiebesparing

Het energieloket Midden Gelderland organiseert een inkoopactie met lokale
installateurs. Hoor er meer over op het event. De bus van Lijn2030 geeft onafhankelijk advies over energiebesparen in en aan huis.

Herenboeren Arnhem Noord

Samen dichtbij huis duurzaam voedsel produceren? Kom meer te weten over hoe het werkt en of het iets voor je is!


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van wat Duurzaam Paasberg doet?
Vul dan je gegevens in en meld je aan.

Een moment a.u.b.

Bedankt voor je aanmelding! We zetten je op de lijst!


Vergelijkbare berichten